سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازاریابی دیجیتال برای رشد کسب و کار

با اصول، مفاهیم و جدیدترین تکنیک های بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) آشنا شوید و از این تکنیک ها برای رشد و پیشرفت کسب و کارتان استفاده کنید.

همه چیز درباره بازاریابی در شبکه های اجتماعی یا SMM

 

این روزها تقریبا همه حداقل یک اکانت در شبکه های اجتماعی دارند. برای بسیاری از افراد شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام اولین جایی است که وقتی نیاز به محصول یا خدمتی دارند به سراغ آن میر‌وند. به عنوان مثال کسب و کاری مانند تخفیفان در پیج اینستاگرام خود خدمات مختلفی همراه با کد تخفیف مانند کد تخفیف فیلیمو یا کد تخفیف نماوا به کاربران ارائه میدهد. همین موضوع باعث شده است که اهمیت شبکه‌های اجتماعی برای کسب و کارها روز به روز افزایش پیدا کند. 

اما سوالی که مطرح است این است که چگونه یک فعالیت و بازاریابی موفقیت آمیز در شبکه های اجتماعی داشته باشیم؟ چه استراتژی برای تغییر نظر مشتری ها و اعتماد سازی به کار گیریم؟

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM چیست؟

بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازایابی شبکه های اجتماعی یا SMM که مخفف عبارت Social Media Marketing یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ است. در صورتی که بتوانید استراتژی خوبی برای شبکه های اجتماعی پیاده کنید، می‌توانید حجم زیادی از مخاطبان را جذب کرده و به کسب‌وکار خود رونق دهید. با توجه به فعالیت بخش زیادی از افراد جامعه در شبکه های اجتماعی‌ای مانند تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و … حضور و بازاریابی در رسانه های اجتماعی، میتواند برای هر کسب‌وکاری مفید و سودمند باشد، اما باید این نکته مهم را بدانید که شبکه های اجتماعی یک کانال فروش مستقیم نیست و تنها ابزاری است برای کمک به شناخته شدن برند شما و فروش بیشتر. بنابراین، پیش از استفاده از این روش باید اهداف و نیازهای خود را بررسی کرده و بعد تصمیم گیری کنید.

 

آیا اقعا به بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی نیاز داریم؟ 

بودجه مورد نیاز برای بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی نسبت به سایر روش‌های دیجیتال مارکتینگ بیشتر است؛ درنتیجه در ابتدا باید بررسی کنید که آیا واقعاً به این کانال بازاریابی نیاز دارید؟ با وجود تعداد بالای مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی، تمامی کسب‌وکارها از بازاریابی در شبکه های اجتماعی استفاده نمی‌کنند، اما در کسب‌وکار خود موفق هستند. پس باید انتظار خود ازبازاریابی در شبکه های اجتماعی را مشخص کنید و بعد از آن استفاده کنید. به‌صورت کلی می‌توان گفت که کسب‌وکارهای زیر به استراتژیسوشال مدیا مارکتینگ نیاز دارند: 

برندهای شناخته شده 

تولید کننده‌ها و فروشنده‌های محصولات مربوط به ورزش، سلامت و زیبایی

محصولات مربوط به کودکان

کالاهای لوکس و گرانقیمت

فروشگاه‌های آنلاین

و...

نکات مهم بازاریابی در شبکه های اجتماعی

بازاریابی در شبکه های اجتماعی هم مانند تمام روش های دیجیتال مارکتینگ،‌ احتیاج به دانش و استراتژی اختصاصی دارد. در ادامه چند توصیه برای فعالیت در این بستر را به شما می‌گوییم.

  •  مهم نیست که شما در چه حوزه‌ای فعالیت میکنید، اما برای هر شبکه اجتماعی برنامه ویژه ای داشته باشید. مخاطبان شما در همه شبکه های اجتماعی مانند تلگرام ، اینستاگرام و لینکدین حضور دارند. پس برای هر کدام برنامه منحصر به فردی داشته باشید.
  • گوگل شبکه های اجتماعی را در رتبه بندی خود در نظر میگیرد. هر لایک یا کامنت می تواند مانند یک لینک عمل کند. با تولید محتوای مفید برای کاربران و مناسب برای شبکه های اجتماعی و اشتراک روزانه آنها می توانید کاربران زیادی را جذب کنید.
  •  محتوای جذاب و درگیر کننده تولید کنید. با این شیوه کاربران بیشتری را متوجه خدمات و محصولات خود در شبکه های اجتماعی کرده و آنها را کنجکاو نگه می‌دارید.
  • شرکت های موفق در شبکه های اجتماعی بیشتر از اینکه به بخش تبلیغات توجه کنند، به سرگرم کردن مخاطبانشان اهمیت می‌دهند. مردم معمولا تبلیغات را دوست ندارند مگر اینکه آنها را سرگرم کند. پس یکی از نکات مهم در بازاریابی شبکه های اجتماعی این است که برای موفقیت نیاز دارید که محتوای سرگرم کننده تولید کنید.
  • بازاریابی دهان به دهان امروز نیز مانند گذشته موثر است. پس اگر می خواهید مردم درباره محصول شما بیشتر بدانند، با تولید محتوایی که پتانسیل دست به دست شدن را دارد، بیشترین استفاده را از  شبکه های اجتماعی ببرید.

مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی

 اگر در تلاش برای قدرت بخشیدن به کسب‌وکارتان هستید، شبکه های اجتماعی بسیار در این زمینه مفید هستند. استفاده از این روش مزایای بسیاری دارد که به تعدادی از آن‌ها اشاره می کنیم:

1- مخاطبان زیاد: یکی از مزایای اصلی SMM، دسترسی به مخاطبان زیاد است. به عنوان مثال فیس‌بوک به‌تنهایی 1/59 میلیارد کاربر دارد؛ یا توئیتر در هرماه 313 میلیون کاربر فعال دارد و اینستاگرام نیز دارای 200 میلیون کاربر فعال روزانه است. در حال حاضر، 89 درصد از کاربران اینترنت که 18 تا 29 ساله هستند، در شبکه‌های اجتماعی عضو هستند. درنتیجه در صورتی که جامعه هدف محصولات شما در این بازه سنی قرار دارند، میتوانید بهترین نتیجه را از بازاریابی در شبکه های اجتماعی بگیرید.

2- ارتباط نزدیک تر با مشتری: یکی از مشکلات روش‌های مارکتینگ سنتی، برقراری و حفظ رابطه طولانی با مشتری است. روش SMM مبتنی بر تعامل اجتماعی است و باعث ایجاد رابطه بلند مدت و اعتمادسازی بین مشتری و برند می‌شود. هرچه تعامل شما با مشتری‌تان بیشتر باشد، روابطه بهتری بین شما برقرار می شود و سود بیشتری می کنید.

3- امکان به اشتراک‌گذاری: شاید بتوان گفت که مهمترین  ویژگی شبکه‌های اجتماعی، قابلیت استفاده از خود کاربران یک شبکه‌های اجتماعی است. برخلاف سایر روش‌های بازاریابی دیجیتال مانند سئو و تبلیغات پولی، محتوای شبکه‌های اجتماعی در صورت جذاب بودن معمولاً به اشتراک گذاشته می‌شود.

4- تقویت وفاداری مشتری:تعاملات بیشتر و قوی‌تر با مخاطبان هدف در شبکه های اجتماعی به معنی افزایش اعتبار آنلاین شما و وفاداری مشتریان به برند شما خواهد بود.

5-مفید بودن نظرات مشتری: برای شناخت بهتر مشتریان و نظرات آنها راجع به محصولات و برندتان، شبکه‌های اجتماعی یکی از بهترین راه های ارتباطی هستند. نظرات، انتقادات و پیشنهادات کاربران در این شبکه های میتوانند به شما در تصمیم گیری های هوشمندانه کمک بزرگی کنند.

 معایب بازاریابی در شبکه های اجتماعی

اگر از افراد با تجربه در زمینه بازاریابی در شبکه های اجتماعی بپرسید احتمالا بزرگترین مشکل آن را هزینه‌های بالا بدانند؛ اما به‌جز این مشکل، مانند هر روش دیگری، این روش هم مشکلاتی دارد به چند مورد آن اشاره می‌کنیم:

1- نیازمند زمان به نسبت طولانی ای است: در این روش زمانی زیادی برای رسیدن به موفقیت نیاز است که همین موضوع برای کسب و کارهای نوپا میتواند مشکل ساز باشد چون زمان بر بودن این روش نیازمند استخدام یک نیروی متخصص است و خیلی از شرکت‌ها امکان استخدام آن را ندارند. همچنین منابع مالی محدود هم شانس به موفقیت رسیدن در این کانال بازاریابی را کمتر می‌کند.

2- وجه منفی شبکه های اجتماعی: یکی دیگر از مشکلات شبکه‌ های اجتماعی این است افراد مختلفی از جامعه در آن حضور دارند. تعجب نکنید، همه گیری این پلتفرم ها همانقدر که خوب است، میتواند مشکلاتی هم به همراه داشته باشد. به‌عنوان‌مثال، گاهی نظرات منفی در مورد محصول و خدمات شما، واقعی نیستند و با هدف زیر سوال بردن شما مطرح می‌شوند و به هر صورت سایر کاربران هم در جریان آن قرار میگیرند.

3- دشوار بودن اندازه‌گیری اثرگذاری این روش: روش و ابزار دقیقی برای اندازه گیری تاثیر فعالیت در شبکه های اجتماعی به خصوص در ایران وجود ندارد. تخقیقات نشان میدهند تنها 37 درصد از بازاریابان دیجیتال موفق به اندازه‌گیری شاخص ROI شده اند، 35 درصد از آن‌ها نیز از صحت عدد به‌دست‌آمده مطمئن نیستند و 28 درصد از آن‌ها چگونگی اندازه‌گیری ROI حاصل از مارکتینگ از طریق شبکه‌های اجتماعی را نمی‌دانند.